Sulky o Sport

Veteraner bildar förening

Föreningen Solvalla Veteraner vill återskapa glädjen med att uppleva travsport live. Den bildades i fredags.

AV

 

Lars G Dahlgren

 

25 FEBRUARI 2018

DELA:

  

4

  

 

  

”Ett gäng entusiastiska travvänner med anknytning till Solvalla träffades i Hästsportens Hus för det första årsmötet. Ett gemensamt intresse är att återskapa glädjen hos traventusiaster att träffas på plats på Solvalla”, skriver den nybildade föreningen i en pressrelease.

Solvalla Veteraner vänder sig i första hand till de som har långvarigt och etablerat intresse för travsport i allmänhet och Solvalla i synnerhet.

– Nostalgiträffarna som varit på Solvalla och de sportsligt största dagarna visar att intresset för Solvalla är enormt oavsett om vi tittar framåt eller bakåt. Vi vill vara en historisk länk och samarbeta med Solvallas nya ledning, säger nyvalde ordföranden Bertram Langemar.

Solvallas veteraner har som målsättning att stimulera och utveckla kamratskap bland Solvallas travsportsintresserade besökare, vårda och bevara Solvallas historia, vara en resurs för Solvallas ledning i samband med olika evenemang och utveckla samarbete med andra organisationer inom travsporten och Solvalla.

Styrelsen består av Bertram Langemar (ordförande), Torbjörn BoijeJan I JönssonAnnika LindblomWilly NyströmRolf Sjöström och Hasse Svennehed.